Mobilní domy celoroční, zateplené

Často diskutované téma – použití celoročního domu.

Celoroční mobilní domy lze skutečně obývat pohodlně i v zimě, ale myšleno pro rekreační účely. Jejich vytápění je v převážné většině zajištěno plynovým kotlem (propan - butan), elektrickými přímotopy nebo výkonnou klimatizační jednotkou. Tyto způsoby vytápění jsou dostačující k dosažení příjemné teploty jako v každém jiném domě či bytě.
Nutno dodat že tepelná izolace není úplně ideální pro dlouhodobé, nebo trvalé používání zvláště u domků vyráběných a dovážených z Velké Británie.

Mobilní domy celoroční, zateplené

U mobilních domů celoročních je potřeba také zabezpečení rozvodů vody a odpadů proti zamrznutí. Toto lze kdykoliv dodatečně realizovat pomocí standardní izolace, popř. topným kabelem s termostatem. Dále je vhodné pak obestavění spodku mobilního domu. Pokud tato technická opatření nemáte, je nutné vždy při teplotách pod bodem mrazu vypustit vodu z celého řádu, tedy vč. baterií, průtokového ohřívače nebo bojleru.

Pokud plánujete použití těchto domů k trvalému bydlení, je vhodné tyto často nabízené "mobilní domy celoroční" pro naše klimatické podmínky z důvodu spotřeby energií dodatečně zateplit. Zateplené mobilheimy jsou pak výbornou alternativou pro trvalé bydlení nebo podnikání ve všech ročních obdobích.

Toto dodatečné zateplení můžete realizovat svépomocí, ale raději nechte realizaci na zkušené odborné firmě. Bez odborných zkušeností můžete napáchat více škody než užitku

Mobilní domy celoroční, zateplené