Prodej mobilních domů na splátky

Ceny mobilních domů se liší podle stavu, stáří, velikosti a úrovně výbavy. Nejoptimálnější je mít hotovost, což v námi nabízené cenové hladině nebývá problém. Zákazníci ale mohou využít na financování koupě mobilního domu spotřebitelské úvěry, které jsou ale většinou dražší než klasická hypotéka, kvůli vyšším úrokům. Doporučujeme obrátit se na vlastní banku s vytvořením nabídky možností financování. Některé banky již nabízejí tzv. „půjčky na lepší bydlení“, kde se dá rozložit délka splácení až na 10 let.

Financování mobilních domů někteří prodejci zajišťují pro zákazníky formou spotřebitelského úvěru společnosti Essox s.r.o. Výše akontace již od 10% a délka splácení až 84 měsíců. Celý proces vyřízení žádosti o úvěr lze vyřídit již při výběru domku. My jsme tuto možnost financování zrušili, protože ne každému je půjčka schválena.

Také zde na trhu působila nebankovní společnost, která ochotně půjčila klientům, kteří právě neprošli schválením u bankovních společností, ale tato varianta financování je na důsledné zvážení možných rizik, zvláště vysokého úroku.

Prodej mobilních domů na splátky

Na mobilní dům si bohužel nemůžete vzít hypotéku, jelikož podle zákona, je to věc movitá.

Bankovní zákon říká:

„Hypotékou lze financovat nákup nemovitostí, jako je pozemek, byt nebo rodinný dům, případně jeho výstavba. Touto nemovitostí pak její majitel ručí bance výměnou za půjčené peníze. V případě mobilních domů financování hypotékou nelze uskutečnit, neboť zástava, která probíhá formou zápisu vkladu na katastr nemovitostí, by nebyla proveditelná,“

Je však řada dalších způsobů, jak zajistit finance ke koupi. Lze si vzít úvěr, nebo půjčku do potřebné výše, jako například bezúčelová půjčka od banky, nebo americká hypotéka a v nejhorším babička.